ТЕМАТА НА ДЕЙЛИ ПРЕС! Инж. Дончо Атанасов ще разследва себе си по сигнала на БСП

0
23470
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Бившият шеф на агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов ще разследва как е полагана пътната настилка по времето, когато той ръководеше АПИ.

Това стана ясно от заповедта на настоящия председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов, с която на Атанасов се възлага: „да предприеме всички необходими действия, свързани с внесеното от депутати от БСП искане за извършване на полеви изпитвания на настилката на участъци от републиканските пътища“.

Припомняме, че по-рано през деня от БСП поискаха техническа експертиза на проблемните пътища в страната. Левите внесоха искането си в Агенцията по пътна инфраструктура (АПИ).

Мотивът на вносителите на сигнала е, че проектанти и строители са принудени да правят компромиси, за да печелят обществени поръчки.

За такава експретиза на пътищата се заговори след катастрофата край Своге, когато на място загинаха 17 души, а по-късно жертвите достигнаха до 21. Тогава редица експерти поставиха под съмнение дали пътят е изграден както е било по план, а разследващите взеха три вида проби.

На инж. Атанасов е възложена цялостната организация и координация на работата по сигнала, уточниха от АПИ.

Той освен член на Управителния съвет на АПИ с ресор поддържане на републиканската пътна мрежа, е и дългогодишен служител на пътната администрация.

Тъй като на различни позиции през годините е участвал в изграждането и поддържането на републиканските пътища, сега трябва да провери как се е справил в предишните си периоди.

През 2008-2009 г. инж. Атанасов е директор на дирекция „Оперативен контрол и управление на риска“, от ноември 2013 г. е член на УС на АПИ, а от декември 2016 г. до 26 юни 2018 г. е председател на УС на АПИ, припомнят от пътната агенция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук