ТЕМАТА НА DAILYPRESS-bg.com! Манолова определя като срамно и жестоко изказването на Симеонов за майките

"Не са моя работа кадровите решения, а отговорността е на премиера Бойко Борисов", обясни Манолова в отговор на въпрос дали и тя ще поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов

0
12676

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС

Омбудсманът Мая Манолова осъди изказването на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания, като „изключително срамно, жестоко и безчовечно изказване и отношение, което е недопустимо и неприемливо“. Коментарът си тя направи, след като отчете какво е свършила в последните три години като национален и общественик защитник.

Припомняме, че коментарът на Валери Симеонов бе: „Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестен начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели.“

Самият Валери Симеонов не за първи път се изказва по-остро спрямо исканията на протестиращите родители на деца с увреждания.

Не са моя работа кадровите решения, а отговорността е на премиера Бойко Борисов„, обясни Манолова в отговор на въпрос дали и тя ще поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Оставям тези, които се занимават с политика и управление да намеря решение по въпроса, добави тя и отказа да коментира оставки или предстоящи назначения, защото не е нейна работа.

Манолова изрази надежда, че през следващата седмица Законът за хората с увреждания и Законът за личната помощ ще бъде разгледан в социална комисия.

Тя изрази увереност, че двата закона ще бъдат приети още на първо четене.

Mанолова изрази оптимизъм, че първата стъпка в реформата ще бъде направена. Има ясни ангажименти поети от властта, които до този момент се спазват стриктно, отчете тя.

Омбудсманът отчете, че реформата няма да се случи от 1 януари, но се закани, че няма да направи компромис с нито една от точките, оставени в законите.

Ще има промени в подкрепата за трудова заетост, в осигуряване на личната мобилност, предоставяне на лична помощ, медицински услуги и други, увери омбудсманът Манолова.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК:

35 282 жалби са постъпили при Манолова за последните 3 години

35 282 жалби са постъпили при Манолова за последните 3 години

Институцията на омбудсмана е убедила всички, че тя е надпартийна


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук