ТЕМАТА НА DAILYPRESS-bg.com TV! Майките блокираха булеварди в столичния кв. ”Люлин” (ОБЗОР)

Шествието е подкрепено от членове на партия "Възраждане"

0
22189
Снимка/източник: Новините на Информационна агенция "Дейли Прес" (dailypress-bg.com)

Четвърта седмица продължават протестите срещу вицепремиера Валери Симеонов. Те блокираха временно движението по булевардите „Царица Йоанна” и „Панчо Владигеров” в столичния квартал „Люлин”. Това съобщи репортерът ни Георги Кръстев който следи темата днес пред Министерски съвет.

Шествието е подкрепено от членове на партия „Възраждане“, видя на място Информационна агенция „Дейли Прес“. Тяхното недоволство е породено от цените на горивата, размера на данъците за старите коли и очаквания скок на застраховката „Гражданска отговорност“.

Една от протестиращите майки – Вера Иванова, заяви пред колегите от телевизия „Он еър“, че жените са обект на заплахи. „Не може да толерираме насилието. На законен протест да дойдат агитки и да пуснат димки върху деца с увреждания, върху семейства, които са тук да защитят достойнството на цяла България, е недопустимо и саботаж спрямо нас. Сега текат публични и лични заплахи, че ще бъдем пребити. Дори на страницата ни се пишат подобни съобщения. Абсурдно е да посегнеш на деца и хора с увреждания“, заяви Иванова.

Майките са уведомили МВР и очакват органите да си свършат работата. Според протестиращите, възможно е представители на агитката, които правят провокации, да са близки до партия „Атака“, които са в коалицията Обединени патриоти, чийто вицепремиер е Валери Симеонов.

Междувременно социалната комисия в парламента разгледа на второ четене един от ключовите законопроекти – за хората с увреждания. Патриотите поискаха да отпаднат квотите за наемане на работа на хора с увреждания, както и закрилата при уволнение.

Второто им искане беше оттеглено в последния момент.

Според първоначалния текст, ако персоналът е до 100 души, двама трябваше да са с увреждания. Ако е по-голям – 2% от състава.

С последните редакции обаче квотата за първата група фирми се предлага да се намали на 1 човек.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук