Тръмп помагал на родителите си да крият данъци

0
2928

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е участвал в данъчни схеми, включващи случаи на измами, в които той и неговите братя и сестри са помогнали на родителите им да избегнат плащането на данъци за милиони долари, съобщи в. „Ню Йорк таймс“.

Сегашният президент е получил близо $413 млн. от баща си. Голяма част от сумата е дошла чрез създадена куха семейна корпорация, която служела за укриване на данъци.

Властите на щата Ню Йорк обявиха, че разглеждат внимателно статията. От своя страна в. „Ню Йорк таймс“ уточнява, че Доналд Тръмп няма да може да бъде наказателно разследван за укриване на данъци заради изтекла давност. Все пак остава възможността президентът да бъде глобен за укрити данъци.

Говорителят на Белия дом Сара Сандърс нарече публикацията „подвеждаща“ .

Вестникът все пак съобщава, че констатациите му се основават на повече от 200 данъчни декларации от бащата Фред Тръмп, неговите дружества и различни партньорства и тръстове на фамилията Тръмп. В записите не са включени данъчните декларации на Доналд Тръмп. За разлика от други кандидати и президенти на Белия дом през последните десетилетия, Доналд Тръмп отказа да публикува данъчните си декларации.

Според вестника статията се основава и на интервюта с бившите служители и съветници на Фред Тръмп и повече от 100 000 страници документи, описващи неговата бизнес империя.

Разследването също се основавало на десетки хиляди страници от поверителни документи – банкови извлечения, финансови одити, счетоводни книги, отчети за изплащане на пари, фактури и анулирани чекове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук