Цветанов: Това, което ни отне Преходът, е истината

Силата на демокрацията е, че всеки може да избере реализацията си и да определи пътя си, каза председателят на ПГ на ГЕРБ

0
4128

Това, което ни отне Преходът, е истината. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов на откриването на научна конференция на тема: „Проекции на комунистическия тоталитаризъм в България в периода 1944-1989 г.“

„За голямо съжаление, в началото на демокрацията всички искаха досиетата на Държавна сигурност да бъдат предадени в комисията, създадена по това време. Имаше обещания, но нямаше реална политическа воля“, заяви той.

„През 2010 година това се сбъдна, но бяха минали много години. В това време не малка част от тези досиета бяха пречистени“, посочи Цветан Цветанов.

„Не прочетохме тази страница от историята в подходящото време. Представяте ли си, ако това се беше случило след 1989 година – днес щяхме да бъдем много по-демократични и толерантни. Нямаше да я има агресията, която някой иска да възроди“, обяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Едно цяло поколение днес не знае какво се е случило в този период. Силата на демокрацията е, че всеки може да избере реализацията си и да определи пътя си“, каза още Цветан Цветанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук