Цветанов зове Румен Радев да каже как е финансирана кампанията му

0
27721
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" / dailypress-bg.com

Ако президентът иска да говорим за избори и Изборен кодекс, нека първо каже как е финансирана предизборната му кампания. За това настоя председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Банско.

„Той трябва да отговори на съмненията, че социално слаби са финансираликампанията. Как е възможно един социално слаб човек, който трудно може да поеме своите собствени разходи, да отдели 400 лв. за кандидатпрезидентската кампания на Радев“, запита вторият човек в ГЕРБ.

„Прозрачността е изключително важна за всеки един изборен процес. Всички тези съмнения за непрозрачно финансиране обаче пораждат въпроса дали можем да говорим за определени зависимости. Затова е редно всеки, който иска да вземе ролята на ментор в обществото, първо да отговори на всички тези подозрения“, подчерта Цветанов.

По думите му, президентът Радев не изпълнявал основната си функция на обединител и не допринасял за осъществяването на пълноценен и градивен диалог между партиите и институциите, а даже напротив.

„Трудно ми е да си представя как би изглеждал един КСНС, на който Радев ще трябва да събере представителите на всички онези институции, които той ежедневно напада“, изтъкна Цветанов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук