Цветанов отново критикува Радев – не искал среща с Борисов

0
5122

Среща между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев е нещо нормално и дори наложително в момента. Не е нормално обаче българският президент да не иска да приеме финансовия министър, председателя на бюджетната комисия и НСОРБ. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти в град Раковски.

Цветанов се учуди как от БСП са представили на Радев своята „Визия за България“ – един бъдещ проект, при положение, че самият президент твърди, че той се намира едва в края на законотворческия процес.

Един президент трябва да е независим, а Румен Радев много ясно вече се позиционира при БСП„, заяви Цветанов.

Той изтъкна, че всички български президенти досега са правили поне по 2-3 обръщения годишно към депутатите в парламента. За две години Румен Радев няма подобно изявление. „Това обръщение е знак на уважение към институцията Народно събрание и народните представители в нея“, заяви Цветанов.

Вторият в ГЕРБ заяви, че партията и правителството са помагали за разследване на всяко едно съмнение за корупция са подкрепяли реализирането на цялостно разследване по случая. „Такова съмнение имаше и при процедурата по избор на нов тип бойни самолети. Имаше съмнения за опорочаване на процедурата и вземане на еднолично решение в полза на една фирма. Затова ние направихме анкетна комисия с представители на всички политически групи в Народното събрание“, припомни Цветанов.

Комисията установила въвеждане на допълнителен критерий, който не кореспондира с решението на българския парламент, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ. Сега във финалната част на процедурата участват вече няколко фирми.

Относно тазсутрешния разговор в стаята на ДПС между него и председателя на движението Мустафа Карадайъ Цветанов уточни, че при неговото изготвяне се е търсил политически консенсус и е трябвало да се отговори на притесненията на всички вероизповедания.

„Направихме компромис в името на обществения интерес и за да гарантираме, че държавата ще финансира вероизповеданията и ще пресече външно влияние и проповядване на радикализъм“, допълни Цветанов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук