Чудовищен скандал: Президентът Румен Радев хвърля оставка за да бута Бойко (Йотова заема мястото – още подробности)

0
17753

Президентът Румен Радев хвърля оставка, а Илияна Йотова заема мястото му?!

Чудовищен скандал се разгоря в мрежата след новината, че президентът Румен Радев хвърля оставка. А мястото му ще заеме вицето Илияна Йотова. Да, това беше оповестено публично в ефира на телевизия от Недялко Недялков.

Нова Тройна коалиция – БСП, ДПС и хипотетична партия около Румен Радев, се е устремила към властта и се мъчи да бутне правителството на Бойко Борисов. Хора на Нинова коткали Слави Трифонов да се включи, но той категорично отказал да подкрепи и да участва в такава коалиция.

Ескалацията на напрежението ще е в началото на януари, когато всички протести от последните седмици ще се обединят в един, организирани от БСП . Според Недялко Недялков различните лобита в БСП вече са предрешили съдбата на Корнелия Нинова, чиято глава ще падне на конгреса през януари. На много места в страната местните организации на червените са разцепени и даже не могат да намерят кандидати за кметове. В Стара Загора и Бургас никой не искал да си петни името, понеже победата на ГЕРБ била сигурна, заради силните настоящи кметове.

Твърде е възможно Нинова да пробва да отцепи част от партията и да основе нова лява формация, която да получи подкрепата на държавния глава. „Именно това ще е прототипът на дългоочакваната президентска партия – формално широкоспектърна, приютяваща недоволни социалисти, центристи, бивши царисти, както и части от дясното, които не припознават Христо Иванов и протестърите като свой авангард. Иначе казано, един конформистки тюрлюгювеч“, поясни Недялко Недялков. От друга страна Румен Радев работи и по друга писта – рейтинговата омбудсманка Мая Манолова, която напоследък непрестанно шуми около себе си.

Манолова ще се опита, чрез промени в устава на БСП, да яхне председателския стол на Нинова, или поне да бъде издигната от левицата за кандидат-кмет на София. Близки до червените са сигурни, че конфликтът Нинова – Манолова ще се изостря тепърва. Най-малкото защото съпругът на Мая, Ангел Найденов, е сред най-отявлените представители на опозицията в столетницата. А и защото двете видни червени дами се бият за сърцето на Румен Радев.

„Скандалите втвърдяват електората на управляващите, над хоризонта е надвиснал мрачният призрак на Ахмед Доган, дежурното плашило. В момента ДПС прави огромна услуга на Борисов, като ожесточено иска оставката на правителството. Хората може и да не харесват ГЕРБ, но повече се боят от ново управление на червените в комбина с Доган…Няма условия за падане на кабинета, всички социологически проучвания го доказват. Да не говорим, че икономиката е в растеж. Безумие би било точно сега да си разбутваме държавата“, обобщи Недялко Недялков.

И само времето ще покаже дали ще се окажат истина, или поредният опит да се оклепа президентът, че да лъсне “ореолният” образ на премиера Бойко Борисов.

Източник: /zabulgaria.eu/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук