Швейцарски гинеколози измериха интимните органи на 657 жени и направиха интригуващи изводи

0
2090

Във външния вид на жената винаги може да се открият недостатъци. Не достатъчно къдрава коса, голям нос, къси крака, широка талия … Скоро може би в този списък ще бъдат добавени и интимните органи.

И още сега някои жени преживяват и какво ще стане, ако те имат „там“ нещо нередно? Най-смелите вече си правят пластика на срамните устни, пише Cosmopolitan.

Швейцарските гинеколози са измерили гениталиите на 657 жени и споделят резултатите!

Проучването е проведено от август 2015 г. до април 2017 г. сред пациентки на гинекологичните кабинети в Люцерн. Лекарите са измервали клитора, големите и малки срамни устни, а след това са анализирали резултатите.

Възраст на участничките – от 15 до 84 години, бели.

Резултатите са, както следва: средният размер на малките срамни устни е 4,3 см. Но като се има предвид, че дължината варира от 5 мм до 10 см, всички може да се считат за нормален!

Дължината на големите срамни устни е 8 см, диапазонът е от 1.2 до 18 см.

Средната дължина на видимата част на клитора е 7 мм, диапазонът е от 0,5 мм до 3,4 см.

Най-важното нещо, което трябва да знаете, е, че вашата вулва е напълно нормална, ако не причинява физическа болка или дискомфорт. Всички участнички в проучването са преминали медицински преглед и са признати за здрави здрави.

Учените се надяват, че тези резултати ще убедят жените, които се съмняват, че всичко там долу им е наред, в обратното, а концепцията за „голяма или малка вулва“ е измислена от тези, които просто са искали да се пошегуват./jenata.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук