Автомафията се развихри в София! След джипа на племеника на Бойко, до дома на Стоичков плячкосаха всъдеход за 120 000 лева!

0
1735

Автомафията в София доказа, че в престъпността няма вакуум.

След спецоперацията на „Криминална полиция“ и елитният отряд на СДВР „Кобра“, в която бяха задържани знаковите крадци Червения, Мики Маус и Тони, техни „колеги“ показаха, че са факири в престъпния занаят.

Медията ни научи, че в събота през нощта от площад „Знаме на мира“ в квартал „Павлово“, на метри от апартамента на Христо Стоичков, е бил задигнат огромен джип „Тойота Ленд крузър“ на стойност 120 000 лева. Всъдеходът е бил застрахован в „Алианц“ и е имал скрити защити против запалване на двигателя, но това не е спряло грабителите.

По случая е подадена жалба в столичното Шесто РУ, криминалистите работят, но се предполата, че тойотата е скрита в депо за крадени коли. По неофициална информация бандитите са поискали откуп от 11 000 евро от собственика на колата, който е уважаван зъболекар във Варна.

В същото време автокражбите в столицата се превръщат в епидемия. Средно между 6 и 10 автомобила сменят насилствено собствениците си в София, а разкриваемостта на този вид злодеяния е едва 10%.

Напоследък в престъпните банди се включват гастрольори от Лом, Враца и Монтана. Сред задигнатите автомобили има дори „Мини Купър“, който се предполага, че е бил отмъкнат по заявка на клиент.

Припомняме, че в началото на годината бандити отмъкнаха джип „БМВ“ Х6, който е собственост на племенника на премиера Бойко Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук