Авторитетна европейска медия цитира призива на Бареков към ЕС за финансова подкрепа на България

0
574

Авторитетната европейска медия Eureporter цитира призива на Николай Бареков към ЕС за финансово подпомагане на България като външна граница.

Пoрталът публикува видео от изказването на евродепутата по време на дебат в Европарламента в Страсбург, на който бе разисквана процедурата по задействане на клаузата за обща отбрана и ролята на европейските институции в нея. Позицията на Консерваторите по темата бе изказана от зам.-председателя на ЕКР Джефри ван Орден и българския евродепутат Николай Бареков.

Еureporter е независима медия за по-добър дебат. Освен за онлайн новинарския портал, журналистите на Еureporter докладват и за най-голямата информационна агенцията за европейските институции – EU Reporter News Agency.

По време на дебата Бареков припомни, че България е външна граница на ЕС с Турция и е икономически най-слабата държава в Европа. Отчитайки този факт, той настоя пред Върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини страната му да получи равни възможности за отбрана с тези на западноевропейските си партньори.

Бареков бе категоричен, че вместо единна армия, ЕС е длъжен да плати и осигури охраната на своята външна граница, като подкрепи финансово България и призова да не разчитаме Турция и исляма да ни пазят от самите тях.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук