Адвокат Иван Денев: В бедата всички сме равни. Затова трябва да бъдем обединени – един за всички и всички за един.

0
204

За мнозина от вас името Иван Денев се свързва със загубата на най-милото – първородната рожба. Неговият най-голям син Христо почина на само 19-годишна възраст в търновската болница преди две години – малко след абитуриентския му бал. Оттогава почерненият баща води непрестанно и неуморно борба за справедливост, а заедно с това е повел и други съпътстващи юридически битки срещу проблемите в българското здравеопазване, струващи много човешки животи. Иван вече има постигнати окончателни съдебни успехи, което показва, че нищо не може да пречупи целеустремената воля на духа, подпомагана от знания. Той пръв заяви и доказа със съдебно решение, че Ковид отделението в търновската болница е незаконно пригодено като такова. Сега предстоят още дела, като най-значимото от тях е за причиняването на смъртта на сина му Христо, което според бащата категорично е поради поредица от лекарски грешки.

 

Иван Денев е изестен също с участието си в различни телевизионни предавания – над тридесет, в които той открито говори за грешките в лечението на сина му, явяващи се и грешки в самите протоколи за лечение, ползвани в цялата страна, както и за проблемите в здравеопазването като цяло. Той се стреми да стигне до повече хора, за да ги информира и да ги предпази от това, което му се е случило – загуба на близък човек.

 

Заедно с това, от 2020 г. адв. Денев започна периодични дарителски кампании в учебните заведения, където се е обучавал Христо – от детската градина в София, до основното и средното училище във Велико Търново. Той е помагал и на други детски заведения и на библиотеки. С това той показа, че паметта на Христо ще остане жива и че все още има българи, които помагат на обществото.

 

Без да прави разлика от мястото и повода за помощ, Иван Денев се отзова и в селата, пострадали от скорошните наводения в карловската община. Навръх националния празник на Съединението на България, той посети хората от селата Слатина и Каравелово, за да се запознае на място със щетите от наводнението и с нуждите на местните жители. Помогна с най-необходимото към момента – минерална вода и консервирана храна. От разговорите с местните хора той узна, че има остра необходимост от още работна ръка и от химически тоалетни за местните жители, чиито къщи са засегнати, както и за доброволците. Хората изразиха притесненията си, че ще бъдат забравени от държавата след два-три дни – както става с всяко чудо… А отстраняването на щетите ще отнеме години.

 

Според адв. Денев, поуките от това бедствие са, че хората трябва да бъдат непримирими към злодеянията, които се вършат пред очите на всички – в случая с незаконната дървена сеч, както и че в беда всички сме равни. Затова трябва да бъдем обединени – един за всички и всички за един.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук