Ало-измамниците, отмъкнали 150 бона от бивша учителка, са заличили следите си с огън

0
685

Телефонните измамници, които успяха да отмъкнат 150 000 лева в различна валута от бивша учителка в София, са запалили GSM-а заедно със сим картата след големия удар, за да заличат следите си, съобщава „Телеграф”.

Това е била основната улика при разследването и доказването на този тип престъпления. Полицаите успели да съберат данни за престъпника. Това е млад мъж на около 23 години от малък провинциален град, но веществените доказателства, с които може да бъде изправен пред съда, са унищожени. Крупният удар бе извършен през 2013 година, а измамената Невена Димитрова, тогава на 88 години, все още държи рекорда за най-голяма ало измама у нас. Жената останала вдовица, след като съпругът й Борис починал.

Той бил адвокат. По време на удара семейството разполагало с 46 500 евро, 21 000 долара и 6800 лева. Парите не били в банка, а ги държали в апартамента. В момента единственият син на Невена – Анатоли, се явявал от време на време в апартамента, а почти никой от съседите не е виждал жената да излиза.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук