Ангелкова би отбой – пада глобата от 200 лв. за палатка на плажа

0
1466

Чл. 207а от Закона за туризма в този си вид е неработещ и ще отпадне. Това каза Николина Ангелкова, министър на туризма, по време на среща за предстоящите промени в Закона за туризма, организирана от Министерството на туризма, съобщава „Фокус”.„Чл. 207а от Закона за туризма, който иска да къмпингува на нерегламентирани места и да се разположи палатка, каравана или кемпер извън категоризираните по закона къмпинги, се наказва с глоба 200 лв., така, както е предложен ще отпадне категорично, защото в този си вид е неработещ“, посочи министърът.

„Целта на днешното обществено обсъждане е да получим обратна връзка по отношение предложените за дискусия предварителни текстове на Закона за туризма. За Министерството на туризма и за мен е много важно всичко да бъде обсъдено така, че да могат да бъдат намерени балансирани решения“, заяви Ангелкова.

Тя уточни, че ще се търсят балансирани текстове, които да отразяват позицията на всички заинтересовани страни.

„Целта на днешната среща, която ще бъде поредица от такива, е да намерим правила, които да спазваме всички“, каза още тя и добави, че е много е важно да бъде изяснено що е то къмпинг и какви са неговите правила.

По думите й след тази обществена дискусия ще бъде даден 10-дневен срок същите предложения и мнения да бъдат изпратени писмено, за да може след това отново да се съберат в оперативен порядък, за да се състави рамката, която да бъде основа за ново обществено обсъждане.

„Вярваме, че всички ние сме „за“ това да има ред и правила, защото само по този начин ще опазваме природата и е развиваме добър туристически продукт“, каза още тя.

Според нея дяволът е в детайла и затова е важно да обсъдят как това да се случи. Тя увери в пълната подкрепа на всички в министерството, така че максимално да отразят всичко изпратено.

„Ние сме против тоталните забрани, а сме „за“ това да има ред и правила и дейността, която се извършва, да бъде по установените правила – да опазваме природата и околната среда, защото по този начин допълнително се подобрява стойността на продукта“, обясни тя и допълни, че са против тоталната забрана за къмпингуване./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук