Ангелкова: Летният сезон ще бъде доста добър

0
732

Благодарение на усилията на Министерството на туризма и на бранша смятаме, че сезон Лято 2016 ще бъде доста добър. Това каза Николина Ангелкова, министър на туризма, по време на среща за предстоящите промени в Закона за туризма, организирана от Министерството на туризма, предаде агенция „Фокус”.

„Благодарение на усилията на Министерството на туризма и на бранша ще имаме един много добър летен сезон, а не защото нещо някак си ни заобикаля“, категорична беше тя, визирайки бежанския поток към Европа.

„Както министерството на туризма ежедневно полага усилия по основните ни пазари, така и целият ни туристически бранш го прави, за да можем да имаме този висок процент на ранни записвания, които имаме към момента и този висок ръст на заявени чартъри към летищата Варна и Бургас, говорейки за летния сезон, което ни дава основания да смятаме, че сезон Лято 2016 ще бъде доста добър“, обясни тя.

Ангелкова заяви, че общественото обсъждане на промените в Закона за туризма ще бъде удължавано, дотолкова, доколкото е необходимо, за да се намерят балансираните текстове.

„Нямаме внесен законопроект, нямаме забрани. Имаме някакви предложени текстове и тези, които са неработещи, отпадат“, уточни министърът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук