Ангел Джамбазки изригна след гафа на италианския оркестър с химна на България

0
1258

Евродепутатът Ангел Джамбазки изрази публично недоволството си от гафа, който сътвориха италианците при посрещането на премиера Бойко Борисов в Рим.

Зам.-председателят на ВМРО поиска обяснение и официално извинение за нелепото изпълнение на българския химн от домакините в Италия.

Ето какво написа Джамбазки в профила си във Фейсбук:

Прочее, самодейното нелепо изпълнение на българския национален химн от домакините в Италия, не е просто и само смешка за „Господари на ефира“.

Този оркестър изглежда и звучи като изваден от доста правдивия в това отношение комедиен филм „Ало ало“. Редно е, когато се готви посрещане на министър-председател на чужда държава, член на ЕС, при официално държавно посещение, да има подготовка.

Да го „прогоният“ този химн. Поне веднъж-два пъти. А не да се излагат като пияни свирачи на селска сватба. И да звучат все едно си настройват инструментите.

Ей така, за да ги „хванат“ нотите. Поне.

Подобно мърляво и нескопосано изпълнение показва пренебрежение и неуважение. Подценяване. И вреди на традиционно добрите отношения между Република България и Република Италия.

Трябва ли да припомням историята на трибагрениците, официални знамена на двете държави? Или приноса на българите-гарибалдийци, сражавали се за националното обединение на Италия?

Настоявам за обяснение и извинение. Официално.

 

 /блиц

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук