Антоний Гълъбов: Президентът има поведение не на президент, а на опозиционен лидер, коментатор, наблюдател…

0
486

„Една институция е силна, когато изпълва със смисъл всичките си възможности. В момента президентът стои  извън президентската институция.  Това е поведение на опозиционен лидер, на коментатор, на наблюдател, но не и на президент.  Това заяви политологът Антоний Гълъбов в „Още от деня” на БНТ в коментар на словесните дуели между властите.

„Хубавото е, че администрацията на Министерски съвет, както и администрацията на президентството, работят  добре, институционален проблем няма. Не бих определил този проблем като междуличностен, а като усилие да се наложи дневен ред“, заяви той.

„С голяма част от тези думи съм съгласна, защото това е усилието, да се наложи дневен ред. Не бих се изразила така категорично, че президентът напуска своите функции.  Той има една основна функция , да представлява българската нация. Президентът не си е променил приоритетите ”, каза колежката му Татяна Буруджиева.

Антоний Гълъбов каза също: „Имаме един европейски дневен ред на България, който не успява да се види, да се чуе от този шум, от шеметния шербет, който се разля.  Вчера и днес имаше в Брюксел трето събитие на парламентарното измерение на българското председателство, изключително важно усилие на Народното събрание. Много важни бяха темите за дългогодишната финансова перспектива , за еврозоната, за какво ли не, неща, които пряко засягат непосредственото бъдеше на българските граждани.   В Конституцията ясно е написано какво прави президентът. Той не трябва да прави нищо от това… Нашият комплекс към Левски е това, че нищо от неговите идеи, нищо от това, което е искал да се случи, не се е случило.  След всички тези думи, които чухме вчера, добре    е да си припомним, че е хубаво в наро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук