Аня Пенчева крила от Славка Славова, че спи със сина й

0
2723

Покойната актриса пази снаха си от оня свят

От врагини, през колежки, приятелки и роднини, а сега свързани помежду си дори и на различни светове – Аня Пенчева на този, а Славка Славова в отвъдния. Така се стичат животите на двете българска актриси, след като освен в театъра се оказват скачени една за друга и заради общ мъж – втория съпруг на Пенчева, Ивайло Караньотов – син на споминалата се преди повече от 10 години Славова.

Когато първият брак на секссимвола на родните театър и кино със Сашо Диков започва да буксува, в нея се влюбва настоящият й мъж. Аня обаче не е никак лесна и дълго време удъ­ржа фронта пред Караньотов. „Омъжих се за Сашо, когато бях на 25. Той ме ухажваше 7 години. В трети курс във ВИТИЗ заживяхме заедно. Внезапно обаче от инфаркт почина бащата на Сашо. Тогава обичаите в „провинцията бяха по-строги и родителите ни казаха, че трябва да минат 3 години, за да се оженим. Те пък минаха 4. В края на брака ни със Сашо не бях щастлива, защото тогава той беше влюбен не в мен, а в Ефир 2. Толкова беше обсебен от работата си, че веднъж забрави дъщеря ни Петя в телевизията.

Ивайло ме сваляше, а аз се дърпах. Много трудно се „събрахме с него”, разказва началото на любовта си с Караньотов Аня.

Търпението на Ивайло в крайна сметка се увенчава с успех и Пенчева поддава на чара на ухажора си. Но тъй като по това време и двамата са семейни, ре­шават да не бият тъпана за връзката си, докато не узаконят края на бракове­те си.

Междувременно Аня е назначена в Народния те­атър, където съдбата й спретва забавен номер. Първата й роля е като снаха на Славка Славова в по­становката „Свекърва” на режисьора Кольо Петков. „Славка беше свекървата, а аз снахата. На това аз му викам съдба! На първата репетиция между нас из­бухна малък скандал. Чета си аз ролята, но толкова тихо, че Славка не ме чува. По едно време тя се про­викна: „Може ли по-силно? Тука се говори силно, за­щото не чувам”. А аз, аб­солютно перде, отвърнах на бъдещата си свекърва: „Точно вие не чувате от друго”, намеквайки й, че не аз изговарям репликите си тихо, а тя е зле със слуха заради годините си. Така започна познанството ни с искрици напрежение. По­сле обаче Славка много ме заобича…”, разказва Аня.

Пенчева помни и много забавни случки със свекъ­рва си. Като например този, в който Славова, преди още да знае, че Аня излиза със сина й Ивайло, подарява на Пенчева секси бикини, за да съблазнява с тях партньора си. Познат на Славка й донася няколко чифта дантелени гащи от Германия, но всичките до един й били малки. Преди една репетиция Славка пристига в гримьорната с луксозното бельо. „А на мен сърцето ще ми изскочи от притеснение. Не посмях да й кажа, че синът й е този, който ще ми съблича бикините. Отказах да ги взема под предлог, че не са по моя вкус”, разправя през смях Аня.

Славка узнава последна, че сексапилното и сим­патично девойче от гри­мьорната, което тя вече толкова много харесва, има сърдечна и интимна връзка с Ивайло Караньо­тов. Пуритански настроена, Славова не приема никак добре това и се опитва да убеди сина си да за­пази брака си с колежката й Юлияна Караньотова. Достолепната актриса е обидена и на Ивайло, и на Аня, тъй като научава от други хора за тях.

„Между нас нямаше пререкания и махленски свади. Просто изведнъж млъкнахме и двете и ня­колко години не си про­думахме. Любовта ни с Ивайло обаче бе по-силна от всичко и всички, които бяха срещу нас. Той напус­на дома си. Имаше един период, в който живя в едно мазе, заради което получи белодробно заболяване”, споделя секссимволът на Народния театър. Минава време и снаха и свекърва заравят томахавките. Трагичната участ на бащата на Сашо Диков сполетява и Славка Славова през 2002 г. Часове след поредното й представление с „Най-древната професия” в Театър 199 инфаркт погубва 78-годишната актриса. След като в дома й прилошава, Славова е приета в частна болница на 6 април. Години по-късно от небитието и точно на същата дата Славка дава съдбовен знак на снаха си Аня. По време на участието й във „ВИП Брадър” вдига висока температура на една от мисиите. Просто съвпадение или дирижирано от висша сила, здравното обслужване в шоуто е поверено на същата клиника. Аня е изведена от Къщата, а шофьорът на линейката, който я кара към лечебното заведение, е същият, който е извозвал и безпомощната Славка.

„Чух го да ме пита: „Помните ли ме, аз дойдох у вас, когато докарахме свекърва ви тук?”. „На 6 април?”, попитах едва-едва аз. „Да, днес е 6 април”, отвърна ми той. Електричество премина през тялото ми в този момент. Това беше сигнал от свекърва ми, но не успях да разбера веднага какво иска да ми каже. Чак по-късно направих връзка, че с влошаване на здравето ми и с постъпването в болницата явно е искала да ме накара да не се връщам в Къщата на Големия брат”, разсъждава Аня.

Участието й в риалитото наистина се превръща в абсолютно фиаско за теа­тралния сексидол. В шоуто Аня се изпокара жестоко с Ивайла Бакалова и дру­ги съквартиранти, заради което й тръгва славата на неуравновесена психопатка. Пенчева напусна с гръм и трясък „ВИП брадър”, след което дълго време посипва главата си с пепел, че е приела предложението на продуцентите. „Съгла­сих се заради хонорара, след което изпих горчивата чаша до дъно. Животът ми се дели на две – до и след шоуто. То беше един много поучителен етап за мен. Направих непоправима грешка! Участието ми до­несе само негативи. Всички приятели, колеги, роднини се опитваха да ме спрат. Аз повярвах на продуцентите, че няма да има монтаж и изкривяване на реалността. А всъщност беше показано най-лошото от мен. Не можех да си простя, че синът ми се срамуваше от мен, а Ивайло трябваше да ме защитава от помията и калта, с която ме заливаха отвсякъде”, терзае се ак­трисата.

Източник: в-к Шоу

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук