Арестуваха двама, били и изнудвали жена да поеме финансови липси

"Пиши, че ще те пребия бе, пиши!" и "Няма къде да се скриеш, зад ъгъла ще те пребият, внимавай"

0
3178

Двама мъже – Владимир Мехтеров и Митко Иванов, са арестувани за изнудване. Прокуратурата води разследване, съобщиха от държавното обвинение.

На 03 септември 2018 г. около 07.15 часа в София, в денонощен павильон за алкохол, цигари и захарни изделия на бул. „Овча купел“ двамата се опитали да принудят жена с инициали Ц.Б. да възстанови липсващи 3000 лева от оборота.

Търговският обект се управлява от дружество „Мехтеров Ауто“ ЕООД. Извършител е Митко Иванов в съучастие с Мехтеров. Жената била заплашена с насилие с думите: „Пиши, че ще те пребия бе, пиши!“ и „Няма къде да се скриеш, зад ъгъла ще те пребият, внимавай“.

Иванов я заплашил с думите: „Ако те питат какво е станало, ще кажеш, че си паднала по стълбите, иначе не знам какво ще ти се случи“. Освен заплахите, жената е бита и е с лека телесна повреда от удари с ръце по главата и с ръце и крака по тялото.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на двамата обвиняеми за срок до 72 часа. Двамата трябва да бъдат доведени в сградата на Софийския районен съд (СРС) на 06 септември 2018 г. за разглеждане на искане за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук