Арестуваха 28-годишен подпалвач в Ямбол

0
1191

28-годишен криминално проявен жител на ямболското село Зимница е арестуван за извършването на палеж на магазин, по искане на прокуратурата му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Срещу вече съденият за семейно насилие и притежание на наркотици Ганчо Николинов Петров е повдигнато обвинение за палеж, противозаконно държане на огнестрелно оръжие, боеприпаси и наркотици.

За извършване на престъплението по чл.330, ал.1 от НК – палеж, законодателят е предвидил наказание от 1 до 8 години „Лишаване от свобода“. За останалите дне наказанията съответно затвор от 2 до 8 години и от 1 до 6 години с глоба до 10 000 лв.

Според говорителя на апелативна прокуратура – Бургас Йовита Григорова палежът от 5 юни т.г. на улица „Търговска“ където се намирал магазин, собственост на ямболския бизнесмен Георги Зафиров е бил извършен след много добра предварителна подготовка. Подпалвачът е използвал запалителна течност, възпроизвела за много кратко време висока температура като е съществувала реална опасност от засягане на други имоти, в които е имало постоянно живущи.

Работи се по изясняване и на версиите Николинов да е автор на още два палежа на имоти, собственост на Зафиров от началото на година./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук