Асфалтът на Тракия не ставал и за селски път. БСП предрекли още 2011 г., че ще стане на вафли

БСП извади доводите на строителния си зам.-министър – Димчо Михалевски, от времето на Станишев

0
4206
Снимка: dnevnik.bg

„Корупцията днес вече убива. След 10 г. управление на правителствата на Бойко Борисов идва време да платим сметката”.

Това каза днес зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев по повод тежката катастрофа край Своге, която отне 17 човешки живота и рани десетки, предаде flagman.bg.

„Днес, докато обсъждахме, се сетихме за Димчо Михалевски (б.а. – зам.-министър по регионалното развитие и благоустройството в кабинета на Сергей Станишев). Той направи трудове за начина, по който се строят българските пътища, тогава всички му се смееха, но той казваше: „Този асфалт и тази подложка е смърт, този материал не става дори и за селски път.Ако върху тази подложка се сложи асфлат, след месец магистралата ще се напука и ще стане на вълни, такъв гръбнак на магистралата означава само смърт”, обясни Добрев.

После той разясни, че става дума за магистрала Тракия и както казал Михалевски, така и станало. Сега всички по Тракия се оплаквали именно от това. А от думите на Димчо Михалевски през 2011 г. досега били получени десетки сигнали за опасни пътища, а голяма част от тях дори били като гробници.

„Това е измама, техническа и политическа”, категоричен беше Кирил Добрев.

Той припомни още, че БСП са подали сигнал и за лошото строителство на магистрала „Марица” преди година. И той в момента се разследва от прокуратурата за влагане на некачествени материали на обща стойност 293 млн.лв.

„Нас не ни интересуват фирмите, нас ни интересува кой дава на тези фирми правото да строят и кой ги проверява дали са изпълнили качествено поръчката”, каза още зам.-председателят на БСП.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук