Африка – новата любима дестинация

0
155

Все по-силен става интересът към екзотичните дестинации, които пренасят туристите в един напълно различен свят, където могат да се видят приказни места и умопомрачителни забележителности, неописуеми с няколко думи. В сайта https://www.boiana-mg.bg/ всички любители на силните усещания, незабравимите почивки и екскурзии на тема екзотика, ще открият топ оферти, включващи пътешествия до легендарни острови, опознаване на чужда култура и допир с местните традиции, посещение на природни резервати и др.

Защо екскурзиите до Африка са толкова предпочитани?

Предимствата на екскурзиите до континента са многобройни… Тук не става дума за класическа почивка на море или семейна екскурзия в Европа. Касае се до излизане извън рамките на традиционния туризъм, за приключение извън пределите на очакванията и разбиранията за модерна почивка. Слънчеви плажове, окъпани от пъстроцветна красота, екзотични животни и цветя – не, това не е раят, това е Африка!

Тази част от земята претърпява сериозно развитие през вековете, но и до ден днешен посреща всекиго с древни цивилизации и култури, които крият тайнствени истории и загадки. Тук всеки турист ще види с очите си феноменални природни забележителности, луксозни места за настаняване, всякакви удобства и възможност за организиране на обиколни турове с приключенска насоченост, подходящи за авантюристите по природа.

Забележителностите

Пътуването до Африка е възможно да бъде само веднъж в живота. Именно това прави организирането на екскурзията толкова важно – колкото повече места бъдат посетени, толкова по-богати спомени и вълнуващи емоции ще има за туристите. Сред топ забележителностите са:

  • Кейптаун – град в Африка, в който приключения дебнат навсякъде. Същински рай под небето, където гледките спират дъха, а възможностите за забавление са многобройни;
  • Водопадът “Виктория” – уникална забележителност, която се извива елегантно на 1000 метра надморска височина и внушава величественост със стихийната си красота;
  • Планината Килиманджаро – тя е най-голямата в Африка, а нейното могъщество просто трябва да се види. Туристите могат да организират пешеходна екскурзия, което е сериозно предизвикателство, но си струва;
  • Островът на подправките – ценителите на даровете от природата ще оценят това приказно място в Занзибар, където плажовете са сякаш омагьосани да бъдат вечно красиви, а в културен аспект богатствата са безгранични – стари къщи, дворци, джамии, екзотични животински видове и др.

Почивка в Кабо Верде или Кения, меден месец на остров Мавриций или приключение в Мароко – екскурзията до Африка е не просто ваканция, а пътуване до рая!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук