Баба даде 4200 лева за „изгодни климатици“

0
846

70-годишна жена в Перник се довери на телефонни измамници и изгоря със сумата от 4200 лева.

Инцидентът е станал вчера, когато неизвестен се обадил на домашния телефон на възрастната жена и се представил за неин племенник. Мнимият родственик поискал пари за закупуване на климатици. Жената събрала 4200 лева и ги предала на непознат, дошъл пред жилището й да ги вземе. По-късно разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.

Атаките на телефонистите с цел облагодетелстване удариха на камък преди ден и попаднаха в клопка, устроена им от полицията след сигнал на 78-годишна перничанка.

Мошеник се обадил на нарочената жертва и й поискал 1600 лева за доставка на пратка. За разлика от много потърпевши от измамите перничани, жената запазила хладнокръвие и вместо доверчиво да му брои парите позвънила на 112. После 78- годишната баба помогнала и на криминалистите, които задържали 56-годишен жител на София в момент на получаване на парите.

Столичанинът се движел с лек автомобил Фолксваген „Пасат“, който също е прибран в полицията. При обиск на 56-годишния мъж и автомобила му са иззети мобилни телефони, ключове от леки автомобили, навигация, таблет и дрехи с който най-вероятно се е преобличал. /Пик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук