Баба и дядо едва не загинаха заради 9 лева

0
572

Пореден случай на брутално нападение и насилие над възрастни хора, коментира БНТ. Потърпевши са 82- годишни старци от котелското село Кипилово, които едва не загубиха живота си заради девет лева. Драмата се разиграла в дома на семейството, когато маскиран мъж нахълтал в къщата и заплашил да ги убие, ако не му дадат всичките си пари.

Това не е първият случай на нападение в Кипилово, при който жертви са беззащитни възрастни хора, а нападателите остават неразкрити или без адекватно наказание. Историята на възрастното семейство е като филм на ужасите. По тъмно, маскиран мъж влиза през прозореца и заплашва с убийство. Иска пари.

Андоничка Стефанова разказва: Влезе оттук, от прозореца. И този човек беше с едно черно нещо на главата, беше маскиран.“ „Вика, ако нещо викаш силно или започнеш да плачеш, ще ви заколя с ножа ще ви намушкам. И при това положение как да не те е страх“, допълва Стефан Стефанов.

Пред смаяния поглед на Андоничка, маскираният мъж извадил въжета и принудил съпругът й да седна на стол, като опрял нож до гърлото му. „Той държи ножа в ръката си тека на рамото ми и не ми дава да приказвам да викам въобще!“, обяснява мъжът.

„Блъсна го, дръпна стола и го накара да седна на стола и с ръката си му наведе главата с тая ръка дето е към мене пък с другата ножа държи“, разказва още Стефанова. За да пожали живота на съпруга си, жената извадила последните пари, които имали. Оказали се девет лева и това спасило живота им. Полицията за няколко часа успяла да разкрие и задържи извършителя – 22- годишен мъж от селото. Образувано е бързо производство. Това обаче не е първия случай, в който Андоничка и Стефан са нападани. Потърпевши са и други жители на селото в Сливенско, които живеят в страх и настояват престъпниците да бъдат наказани.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук