Багери в „Столипиново”, събарят 25 незаконни павилиона

0
1077

Багерите отново влязоха в пловдивския квартал „Столипиново”, като този път на мушката им са незаконно вдигнати павилиони за търговия на ул. „Възход”. Общо 25 са издадените заповеди за събаряне, съобщи кметът на район „Източен” Николай Чунчуков. Той уточни, че преди да се предприеме събарянето им, са били спазени абсолютно всички законови процедури. Акцията по бутането на незаконните магазинчета, повечето от които са завзели изцяло тротоарите, бе под охраната на полицията. С много мрънкане и викове, че остават без препитание, собствениците на търговските обекти недоволстваха, но въпреки това не посмяха открито да се противопоставят на униформените.

„Това не са кампанийни акции, а част от постоянната ни борба срещу незаконното строителство, която продължава“, каза Чунчуков. Той припомни, че само през миналата година в квартала бяха съборени около 150 незаконни обекта.

80 незаконни къщи предстои да бъдат бутнати в пловдивската Аджисан махала. Тя се намира в супер центъра на областния град и поради тази причина населението й се смята за по-аристократично от живеещите в другите ромски махали на Пловдив. Проблемите с незаконното строителство върху общинска земя са във всичките ромски махали в Пловдив. В район „Северен” през изминалите месеци бяха проведени няколко акции за събаряне на незаконни къщи в Шекер и в Харман махалите. В „Столипиново” районната администрация констатира незаконно строителство на джамия. Кметът Николай Чунчуков изпрати комисия до ул. „Крайна” и разпореди строежът моментално да бъде спрян, като обеща да издаде и заповед за събаряне на построеното до момента.

/монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук