Бареков: Гавра с паметта на умрелите майки и деца! Ужасен съм от българските политици, съдии и прокурори!

0
1199

Евродепутатът Николай Бареков коментира остро решението на съда за трагедията във кв. Аспарухово във Варна, където 13 души загинаха преди 3 години.

Ето и пълния текст, който публикува във Фейсбук:

Обвиниха природата и оневиниха властта на хората за наводнението, което взе 13 жертви в квартал Аспарухово. Дори незаконното строителство по дерето спряло вълните! Абсурд, гротеска, гавра с паметта на умрелите майки и деца! Та нали тъкмо незаконните постройки стават като бент и превръщат една вълна в истинско цунами…

Имам право да говоря, защото час след трагедията бях първият политик там заедно с екипа си. Заедно с хората и доброволците от ББЦ ринехме кал и ровехме за трупове. Подкрепих финансово много пострадали семейства, издействах 20 милиона извънредна помощ от ЕК с чрезвичайно искане до тогавашния й шеф Барозу.

Гневен съм от цинизма на българското правосъдие. Видях истината с очите си и я нагазих в калта още през 2014 – виновни са безхаберието на властите във Варна, на кмета Портних, на първото правителство на Борисов, които са си затворили очите за незаконната сеч и строителство в дерето на варненския квартал. Когато дерето е запушено, водата от канския дъжд не може да се оттича равномерно и се натрупва. Става бент, който и на мен, двуметров мъж, ми беше до кръста дни след трагедията.

Ужасен съм от безотговорността на българските политици, съдии и прокурори. Бесен съм. Чувствам се сломен и безсилен. Защо продължавате да гласувате за подобни морални изроди? Та ние нямаме нужда от външен враг, като нация ние сами се самоубиваме всеки ден.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук