Бащата на Илия Павлов: Убиват се не хора, които дължат пари, а тези, които са дали

0
1082
Павел Найденов

Два разстрела ни напомниха за времена, които на всички ни са иска да са си отишли. Първо покосен от куршуми падна човек, който медиите свързаха с ВИС-2 – Веселин Стоименов, а преди малко повече от 24 часа два куршума покосиха собственикът на модна къща „Агресия“ Александър Антов. Завръщат ли се поръчковите убийства, разговор с един човек, който губи сина си, но винаги е бил искрен, когато говори за отношенията в подземния свят. С Павел Найденов, баща на Илия Павлов, разговаря Светослав Иванов.

Познавах ликвидаторът на ВИС-2, той беше грамотен, приличен човек, вероятно причината за разстрела му е икономическа. Това каза в студиото на БТВ Павел Найденов, баща на застреляния шеф на „Мултигруп” Илия Павлов.

Според него, Веселин Стоименов е бил доверено лица на братята Илиеви и техните наследници, а докато братята са били живи, е бил един от активно работещите с тях. „Имущество не изчезва, капиталите не изчезват, те стоят в регистрите и някой ги преразпределя, нищо, че от закриването на ВИС-2 са минали доста години”, смята Найденов.

Той бе категоричен, че в живота на държавата и в икономиката има такива моменти на отстраняване на бизнесмени, особено ако не се работи по правилата и не се използва ефективно икономическия ресурс.

„Спортистите, които положиха основата на мутренските времена, бяха познати на обществото и на управляващите в началото на прехода. Тези хора са свикнали да живеят в една общност, повечето са интелигентни и умни. Но бяха млади и агресивни и затова имаше чести разстрели и убийства”, допълни бащата на Илия Павлов.

Според него, не тези, които са дали пари на борчетата, са ги убили, а най-често се отстраняват хора, които са дали пари на някой и той не иска да ги върне. „Не знаем кой уби Илия, не бива да соча хора като вероятни убийци. Наскоро получих писмо от Европол, че все още няма следи от убиеца на сина ми”, каза още Найденов. Той посъветва държавата да вкара под прикритие в големите частни фирми свои хора и да наблюдават какво става. „Държава без агентура не може да се справи с престъпността, тя трябва да се създаде отново“, завърши бащата на Илия Павлов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук