Бащата на Шванца: Синът ми сам се предаде!

0
1330

Беше на лечение в Германия, където му правиха операция на дискова херния и в четвъртък отиде в прокуратурата

Николай Иванов – Шванца се е предал сам на властите. Това заяви ексклузивно пред БЛИЦ баща му – Радко Иванов, по-известен във Варна като Радул.

„Не е имало акция по задържането му. Той реши доброволно да се предаде още в четвъртък“, обясни Радул пред БЛИЦ. И добави, че синът му е бил на лечение в Германия, където е бил опериран от дискова херния и дълго време се е възстановявал.

Припомняме, че Шванца е разследван за участие в организаирана прстъпна група, която поред спепрокуратурата е била ръководена от Иво Иванов – Гела. Двамата, заедно с друг, сочен за участник в групата – Валентин Христов – Вальо Бандита, са обявни за издирване от април месец миналата година.

Още миналата седмица БЛИЦ разполагаше с информация, че Ники Шванца е решил да се предаде доброволно на властите и да даде показания. Самият той, посредством друг човек, разкри намеренията си пред наш репортер, на когото даде ексклузивно инервю.

Иво Гела и Вальо Бандита също имат желание да дадат показания пред прокуратурата по воденото срещу тях досъдебно производство и повдигнатите им обвинения. Източници на БЛИЦ от обкръжението на Гела разкриха, че единственото, което към момента го спира да се предаде, е съмнение за тенденциозност по воденото разследване. За това говорел факта, че от месеци не се разпитват свидетели, които с показанията си биха оневинили всички разследвани в групата.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук