Безвизов режим с офшорни зони, уреден от ГЕРБ и ДПС! Вижте кой отвори ЕС към офшорките!

0
1321

През декември 2015 г. ЕС премахна визите за 5 офшорни зони за всички граждани на Евросъюза. Предложението беше внесено от депутатката на ГЕРБ Мария Габриел и прието от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, чийто член е евродепутатката от ДПС Филиз Хюсменова.
Именно Мария Габриел е автор на доклада, след който Вануату, Тринидад и Тобаго, Гренада, Сейнт Лусия и Сейнт Винсънт и Гренада станаха достъпни за граждани на Евросъюза. Освен това с безвизов режим се сдобиха и тези, които пътуват до Доминиканската общност, Самоа, Източен Тимор и Обединените арабски емирства, където също има сериозна банкова тайна.
Нашумелият скандал с Панама гейтс очевидно има много по-широк обхват, отколкото се вижда на пръв поглед. Напълно погрешно, поради името на скандала, се предполага, че откритите документи са само в американски офшорни зани. Всъщност Моссат Фонсека оперира в целия свят и скритите пари са навсякъде, където се позволява избягвате на данъци, включително и в тези 5 офшорни зони.
Оказва се, че българските евродепутати от ГЕРБ и ДПС са свършили мръсната работа на всички притежатели на офшорни сметки в ЕС, включително и на българските. Новият режим позволява безпрепятствен достъп до сметките и бърза работа с тях, като обяснява и честото пътуване до екзотични дестинации с офшорна слава в началото на 2016 г. на видни членове и председатели на КРИБ.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук