Безплатно паркиране пред болници и църкви, предлагат в СОС

0
3408

Обособени социални зони пред болници и църкви в София, в които да не се заплаща „синя“ или „зелена“ зона, иска общинският съветник и съпредседател на „Политическа група 5“ инж. Симеон Славчев.

Идеята бе предложена на заседание на постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичният общински съвет.

От Центъра за градска мобилност в столицата подкрепиха предложението на Славчев и се ангажираха с това да обследват подробно всички варианти за реализацията на предложението. Най-голямо ще бъде предизвикателството как да се осъществява контролът над тези социални зони, за да не се злоупотребява с тях.

От дълго време обсъждам този вариант с експерти и смятам, че с това решение ще облекчим доста гражданите, които имат нужда да посетят съответното болнично заведение, още повече, че в София идват да се лекуват и хора от цяла България„, коментира Симеон Славчев.

Предложението да бъде детайлно разгледано през септември, реши Комисията по транспорт и туризъм. Предстои тогава ще се коментират възможните варианти за безплатно паркиране пред болници, поликлиники и църкви или така наречените социални зони в София.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук