Без коли в Стария Пловдив заради президентска среща

0
1151

Достъпът на автомобили в Стария Пловдив ще бъде забранен в продължение на два дни заради 12-ата среща на президентите на страните от групата „Арайолуш“.

Архитектурният резерват ще е недостъпен за коли на 13 и 14 септември, а притежателите на разрешителни за влизане в Стария град ще могат да паркират безплатно в „Синя зона“ и „Зелена зона“. За целта е необходимо пропуските им да бъдат поставени на видно място на таблото на автомобила, предупредиха от общинската адимнистрация.

Срещата на президентите в Пловдив е на 14 септември в Регионалния етнографски музей, а на следващия ден продължава в Националния исторически музей в София.

По покана на държавния глава Росен Плевнелиев на посещение в България ще бъдат президентите на Федерална република Германия – Йоахим Гаук, на Италианската република – Серджо Матарела, на Република Латвия – Раймондс Вейонис, на Република Малта – Мари-Луис Колейро Прека, на Република Полша – Анджей Дуда, на Португалската република – Марсело Ребело де Соуза, на Република Словения – Борут Пахор, на Република Унгария – Янош Адер, и на Република Финландия – Саули Нийнистьо.

През 2015 г. в Германия страната ни единодушно бе определена за домакин на следващата среща на групата „Арайолуш“. В рамките на форума в Пловдив и София държавните ръководители на парламентарните републики в Европейския съюз ще обсъдят бъдещето на обединена Европа и на Балканите, както и предизвикателствата в съвременния свят – миграционната криза, борбата с тероризма, Европа след „Брекзит“.

На 15 септември участниците в срещата на най-високо равнище ще дадат съвместна пресконференция в Дом 2 на резиденция „Бояна“ в София./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук