Белезници за Джудиста след нощ свобода

0
913

Популярният отдавна извън пределите на Благоевград и страната престъпник Пламен Илиев – Джудиста се зарадва на свободата си само една нощ. В петък следобед той беше освободен под гаранция от унгарски затвор, където пролежа близо година, арестуван за пореден път за източване на кредитни карти. Вчера рано сутринта на Калотина той беше отново арестуван от българските гранични полицаи. Когато чукнали името и ЕГН-то, лъснало богатото му крими досие – престъпления, за които той е издирван и у нас. Задържан е засега със заповед за 72 часа, вероятно ще му бъдат повдигнати обвинения за престъпленията, за които го издирваха в България.

В Унгария Пламен Джудиста беше арестуван заедно с дългогодишния “съдружник” Росен Василев – Роси, също благоевградчанин. Двамата бяха закопчани в момент, когато монтират скимиращо устройство на банкомат в Будапеща. Аверът му Роси е поел изцяло вината върху себе си и това е причината Джудиста да бъде освободен от унгарския пандиз, докато трае разследването.

Честите “срещи” на Джудиста с правоохранителните органи датират отдавна и те винаги досега завършват благополучно за него. В първите години на новото хилядолетие той беше уличен и осъден като участник в престъпна група за производство и разпространение на анфетамини в нарколаборатория край Разлог. Освободен след няколко години от затвора за примерно поведение той се преквалифицира в източване на банкомати. През 2009 година Джудиста и “съдружника” му Роси бяха арестувани зрелищно пред десетки туристи в луксозния курорт “Сани Ризорт” на полуостров Халкидики с десетки хиляди евра в себе си.

Акцията на гръцките полицаи приличаше на филмов екшън – двамата бяха проснати на земята в момент, когато Росен Василев – Роси монтирал скимиращо устройство в един от банкоматите на луксозния средиземноморски курорт. Осъдени и предадени на българските власти, за да изтърпяват наказанието си у нас двамата престъпници скоро отново усетиха вкуса на свободата и се впуснаха отново да упражняват “професията си”. През 2012 година тандема пак беше задържан зрелищно пред онемели туристи пред хотел във Варна в момент, когато източват дебитната карта на руски турист./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук