Бесни производители: Радан да си стяга багажа и да идва да бере тютюн!

0
1350

На всички ни писна от опитите на кръга около Радан Кънев да дестабилизира сектора на тютюнопроизводителите. Да си стяга багажа от парламента и да идва да бере тютюн, да види как се вади хлябът. Това заяви свиленградският тютюнопроизводител Живко Желев, зам.-председател на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България. Заедно с други две браншови организации в сектора, НАТ 2010 и СПОТ БГ, те организираха протести срещу политически поредния опит за съсипване на сектора.„Това не е точно протест, а един мирен митинг, за да засвидетелстваме подкрепата за българското правителство, да защитим българските компании като „Булгартабак“, каза шефът на НКТБ Асен Кичуков, съобщава „Телеграф“.

Близо 100 производители от Хасковско, Кърджалийско и Първомайско се стекоха в център на Свиленград, за да заявят позицията си. Според тружениците опитът за съсипване на сектора започва с опитите за разрушаване на „Булгартабак“, а именно компанията спасява родните тютюнопроизводители. Само „Булгартабак“ купува на едро недоговорени количества и така дава поминък на хората, заяви Живко Желев.

Очаква се кризата от тютюневия бранш да засегне поне 80 000 души, които или ще излязат на пазара на труда, или ще напуснат България, посочи Асен Кичуков. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук