Бившият шеф на руското разузнаване: 50 000 души от българската върхушка са купени от САЩ, за да провеждат антируска политика!

0
400

След капитулацията на Германия Съединените щати наложиха на  ФРГ споразумение с гриф „секретно”, по силата на което германският златен резерв се изнесе отвъд океана, а на територията на ФРГ се създадоха около 300 американски военни бази. Освен това в практиката на Съединените щати е да купуват управленската върхушка. Така стана и в Източна Европа. Доста години съм работил в България. Хората там никога не забравят, че през 1878 г. Руската империя ги освободи от 500-годишното турско робство. Въпреки това около 50 хиляди души от българската върхушка са купени от САЩ, за да провеждат антируска политика.

Това заявява  Бившият е бивш шеф на Службата за външно разузнаване на Русия Леонид Решетников в интервю за „Аргументи и факти“, препечатано от Епицентър. Генерал-лейтенантът от резерва днес оглавява Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ).

Според легендарния разузнавач западният елит днес е бесен, защото никой не е очаквал от Русия такава „сръчност“ като операцията в Сирия. „Отвъд океана ни бяха отписали. Вече 20 години. През 1992 г. директорът на ЦРУ Робърт Гейтс проведе в Москва своя личен парад на победата. Прекоси със строева стъпка Червения площад. Пи шампанско в чест на разпада на Съветския съюз. През 90-те години американски политици директно ми казваха: „Мисията на Америка е да ръководи света. Разберете това и се подчинявайте.”, припомня ген.Решетников.

Русия започна операцията в Сирия буквално седмици преди падането на Дамаск. В противен случай щеше да започне разпарчетосване на Сирия, ИДИЛ щеше да се приближи към границите на Русия. И тук кукловодите са същите, които организираха Втората световна война. А финансовата система, която се наложи в света след 1945 г., и от която целият гешефт влиза в джоба на Америка, боксува. Щатите са в трудна ситуация, вероятно дори висят на косъм, коментира легендарният разузнавач. /Пик 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук