Бивш зам.-директор на ДАИ е изненадан от ареста на Цветелин Цветанов

0
1388

Членове на Съюза на международните превозвачи не са подавали сигнали за корупционни действия от страна на „Автомобилна администрация”. Това каза пред bTV изпълнителният директор на Съюза Йордан Арабаджиев, който е и бивш зам.-директор на „Автомобилна администрация” по повод задържането на шефа на „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов.„Ако е имало такива опити, може и да се страхуват от Съюза, защото имаме много добра комуникация с министъра”, уточни Арабаджиев.
Той допълни, че е работил със задържания Цветанов, познава го като спокоен и балансиран човек и е изненадан от ареста му.

„Автомобилна администрация” е проявявала разбиране към проблемите на превозвачите”, заяви Арабаджиев.
Обществото остава с впечатлението, че това е една силно корумпирана структура, а там има прекрасни специалисти и честни хора, посочи още той.

По думите му случилото се ще бъде демотивиращо за служителите и много трудно би могъл да се вдигне имиджът на „Автомобилна администрация” след такива скандали.

Припомняме, че Цветелин Цветанов бе задържан вчера по сигнали на превозвачи за корупция. Арестувани са и още 14 служители на инспекцията във Враца, Видин и София.

Акцията е на специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП. Групата висши транспортни чиновници е следена отдавна.

Според разследващите, Цветанов и подчинените му са получавали подкупи за фалшифициране на протоколи от шофьорски изпити и за издаване на лицензи на превозвачески фирми.

Запознати с разследването твърдят, че сумите от подкупите са записвани в специална тетрадка. Взети са документи, направена е проверка на място./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук