Билкарят дядо Жеко: Съседите ме мислеха за луд, че пия от този чай! А сега ръка ми целуват! ЗАБРАВЕТЕ ИНФАРКТ!

0
2314

Билкарят дядо Жеко от години повтарял това на комшиите, но кой ли да слуша?! Този чай се оказва злато!

На пръв поглед странен и дори нелеп изглежда този чай, който от години пие и предлага на познати и съседи дядо Жеко. Той е билкар, цени природата повече от всичко и не иска и да чуе за хапчета от аптеката.

Пил е няколко пъти, само в краен случай. В момента е на 87 години и чука на дърво – здравето му е още крепко и се обслужва сам. Дори „тича“ насам-натам. Всичко това дължи на първо място на Бог, а после на това, което той ни е дал – природата. И на един чай, за който все обича да разказва.

А именно чай от… чесън. Всички знаем за ползите от яденето на чесън и за многото полезни вещества в него. Досега обаче, признаваме си, не бяхме чували за чай от него.

„Те и други не бяха чували. Съседите ми се смееха в лицето и ме мислеха за луд. Как, викат, ще го пиеш това нещо, та и на нас ще ни го даваш?! Ха сега ги вижте, де – половината от тях ръка ми целуват. Най-вече тези, които имат проблеми със сърцето. Аз също имах, но този чай ме вдигна на крака“, разказва дядо Жеко.

И обяснява как се прави чай от чесън, който прави сърцето желязно. А и изчиствал всичката гнусотия в организма на човек. Трябвали ни три-четири скилидки чесън, които се обелват и се разрязват на четири парчета всяка.

После се пускат в половин литър вряща вода и се оставят да врат няколко минути. Котлонът се изключва, а те се похлупват и се оставят за известно време така, за да се запарят върху него.

След като поизстине, чаят е готов за пиене. „Няма значение по кое време го пиете, но е добре да е всеки ден. А ако толкова се тревожите от вкуса му, може да си сложите и от люмимия чай към него. Макар че според мен, не е изобщо дразнещ“, казва билкарят./doctorbg.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук