Бисер Петков с ангажимент за преоктозакона за личната помощ (ОБНОВЕНА)

0
13115

Проектозаконът за личната помощ, за чието приемане настояват протестиращите в страната майки на деца с увреждания е стигнал до Министерство на труда и социалната политика в понеделник, коментира пред БНР социалният министър Бисер Петков.

Във връзка с подадената си оставка той обясни, че оставката е при премиера и вече е в по-различна ситуация – не могат да му я искат, защото е дадена.

Петков обясни, че от самото начало работи по целите, които са заложени. „Моят ангажимент като председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания е по искане на омбудсмана да бъде внесен за разглеждане в този консултативен орган“, допълни той.

„Да, настоятелни са хората с увреждания, които са в палатковите лагери, да бъде приет възможно най-скоро, да бъде внесен директно в Народното събрание и процедурите да бъдат максимално скъсени“, добави социалният министър.

Според него, това е нормален ход да се води един нормален диалог, не под натиск, не с ултиматуми, за да се намери едно добро решение.

Припомняме, че родителите на деца с увреждания заплашиха с мащабен протестна който ще поискат оставката на правителството. Причината – изненадващата рокада в социалното министерство, която обезсмисля свършената работа досега.

Според протестиращите оставката на Петков е била, така че да не се приеме проектозаконът за лична помощ, който е изготвен от омбудсмана Мая Манолова и родителите на деца с увреждания.

Във връзка с това Борисов коментира: „Оставям го да работи, щом това е министърът, който им харесва.

По думите на премиера той се надява повече да няма палаткови лагери, след като Петков остава министър.

Най-малко очаквахме всички Бисер Петков да си подаде оставката, коментира преди два дни вицепремиерът Валери Симеонов в отговор на въпрос на Информационна агенция „Дейли Прес“ за оставката на социалния министър, чиято работа влиза в неговия ресор.

„Тук мнението на майките, мнението на бащите няма никакво значение, важно е мнението на изпълнителната власт, която има отговорност да осигури и да опазва бюджета на държавата, който се формира от данъците на всичката нас“, обясни тогава вицепремиерът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук