Бит ли е 23-годишният младеж, изпаднал в кома?

0
1468

На кадрите, с които Нова разполага, се вижда как той удря едно момче, след което е изведен навън

Пребитият пред дискотека в Студентски град  Кирил Тодоров излезе от реанимация. 23-годишното момче изпадна в кома и беше прието в болница след пиянска свада в дискотека. Компанията на Кирил се сбива с друга компания, Кирил удря едно от момчета, чупи му носа и е изведен от двама охранители навън.

На кадрите от камерите, с които Нова разполага, се вижда как Кирил замахва, удря момче, а след това е изведен от охраната. Близките му твърдят , че по време на извеждането му от охранителите е бил ударен. На кадрите обаче такъв удар не се вижда.

Според управата на дискотеката удар от страна на охраната не е имало, а намесата дори е предотвратила по-тежък инцидент. „Ударът в тила можеше да му коства живота”, смята бащата на момчето – Евгени Тодоров.

Самият Кирил не помни какво се е случило. Очевидците обаче твърдят, че на входа на дискотеката Кирил се свлича и си гълта езика. На помощ му се притичва шампионът Кубрат Пулев. „Когато аз отидох, момчето беше много зле, цялата му глава беше посиняла”, разказа Пулев. Шампионът също има своите съмнения. „Момчето не е паднало от бутане или подхлъзване”, смята той.

Разследването засега се води срещу неизвестен извършител. Няма задържани. Предстои да се разпитат момчетата от компанията, с която пострадалият се е спречкал в нощта на инцидента.  Гардовете са разпитани и освободени. Единият, който е бил задържан за кратко вече е прекрачвал закона, той има криминална регистрация за кражба през 2011 година.

Пред дискотеката, в която Кирил е пострадал, разследващите застанаха очи в очи с близките на момчето, за да им разкажат каква работа са свършили по случая.  „Трябва да разпитваме още хора, които са били в непосредствена близост, но преди това ние трябва да ги установим, защото при идването на екип от 7-мо РПУ повечето са си били тръгнали”, обясни началникът на 7-мо РПУ Ани Петрова.

И докато всички чакаме развръзката след поредния случай на агресия, е време за равносметка.„Аз искам да призова всички родители и обществото да кажем „Не” на тази агресия и жестокост”, заяви бащата на момчето Евгени Тодоров.

Време е и за промяна. „Моето послание е хората да бъдат по-добри един към друг и институциите да си вършат работа”, заяви Кубрат Пулев. От управата на дискотеката са категорични, че техен охранител не е удрял Кирил, а охранителите са действали адекватно.  На ход са разследващите, които чакат експертизи и ще разпитват още свидетели. /Нова ТВ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук