БНТ стигна дъното: Наказаха Валя Ахчиева заради…

0
1357

БНТ, която е обществена телевизия сама се тласна до дъното на падението след като направи всичко възможно първоначално да спре излъчването на разследванията на Валя Ахчиева, касаещи скандала с ваксините и здравния министър Петър Москов. Поради обществения натиск телевизията бе принудена да излъчи скандалното предаване. БНТ наложи на журналистката Валя Ахчиева дисциплинарно наказание „забележка“, заради това че била дала интервюта пред сайта „Офнюз“ и BiT телевизия и така уронила престижа на БНТ. За това алармира сайтът „Афера“.

Вероятно според ръководството на БНТ Валя Ахчиева е трябвало да излъже, че около разкритията ѝ върви мръсен комплот, за да бъдат спрени.
Ахчиева заведе дело срещу БНТ, заради наложеното ѝ наказание и Софийски Районен съд днес отмени наказанието и като незаконно. Представител на БНТ, както и техен защитник, не се яви в съда. Съдия Сучков заяви, че наказанието наложено от БНТ на Валя Ахчиева е незаконно, защото интервютата, които тая е дала пред „Офнюз“ и BiT телевизия не са уронили престижа на БНТ, а напротив – повдигнали са авторитета на БНТ като обществена телевизия.
БНТ трябва да плати и всички разходи на Валя Ахчиева по делото.

Направи впечатление и това, че съдия Сучков заедно с произнасянето си представи и мотивите си, което рядко се случва, и което говори за категоричността на решението му.

БНТ може да обжалва на по-висока инстанция, но едва ли ще го направи, след като днес не прати дори свой представител в съда.

 Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук