Бойко Борисов: Цифрите безпощадно подкрепят политиката на ГЕРБ

0
1364

Този нихилизъм, това потъпкване на достойнството, което правят медиите, не е добро за нацията, убеден е бившият премиер

„Не мога да си поставя амбициозните цели на другарката Нинова да задължа народа да станем 8-9 милиона. Все пак, това е доброволен акт”, това заяви пред активисти на ГЕРБ в Пловдив лидерът Бойко Борисов. „Трябва да сме по-образовани, квалифицирани, по-конкурентноспособни.

За това са нужни учители. А ние не сме комунисти и знаем, че заплащането е важно нещо. Затова казахме двойно увеличение за заплатите”, обясни Борисов.

На конгреса на БСП чухме само обещания, а направеното от нас бързо се забравя. Но – каквото избере народът. Ние трябва да сме като войска на поста си и ако ние поискат – да сме готови, допълни Борисов.

Ако имаше паралелна държава, тя беше точно при БСП, когато митниците нямаха шефове. Как ние събрахме над 4 милиарда.

Най-добрият мерител е парата, само за януари сме им оставили 1.7 милиарда излишък. Като събориха КТБ ние успяхме да изплатим парите на хората. Ако тези два милиарда не ги бяхме плащали за американски и руски централни. Ето ви 2.5, милиарда за учителите. Не е обещание. Чухме от БСП конгреса само обещания, но те стъпват само на нашата събираемост. Представям си като почнат да ги събират. Но каквото народът каже.

Нашата държава, трябва да върви само напред. Трябва да се надгражда, искаме живота днес да е по-хубав.

Втори в Европа означава, че пътя ни е правилен. В нашия мандат БВП ще мине 120 милиарда лева. Първия ни мандат беше 83. Цифрите безпощадно подкрепят политиката на ГЕРБ. Но понеже те са се подкрепили с медии много, те ни захлупват. Добре, че е интернет да може да стигаме до вас.

Ако го нямаше, щяхте да си мислите, че блоковете са потънали във вода, магистралите са пропаднали, а станциите са се пресушили. В Австрия сутринта по телевизора са тиролски песни, тука моята новина е кой ще намери по-голям зулум. Този нихлизъм, това потъпкване на достойнството не е добро за нацията.

„Извън мандата на ГЕРБ, всяка година се доплащат милиони на НЗОК, защото се харчи неразумно или се източва. В нашите две години не се доплаща, но веднага почнаха смени там, защото хората са неудобни”, коментира още Борисов.

„Ние искаме следното – отиваш, подаваш си декларацията или молбата, на гишето пише какъв срок, от там натък местната власт вече носи отговорност, че не е придвижила документа. А не да ходиш да те правят на маймуна служителки”, така Борисов нахвърля щрихите за административната реформа и по-точно въвеждането на електронна система за документацията. Това ще стане, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

„Като минах сега по АМ „Тракия“ – гледам от всяка страна заводи, все едно си в градска среда. Мечтата ми е и по АМ „Хемус“ да стане така и тогава вече можем да дадем път да дойде новата вълна“, допълни Борисов.

„1990 г. БСП ликвидира пенсионните фондове и не останаха пари в стълбовете. И сега близо 6 млрд. от бюджета отиват да допълнят осигурителните вноски. Държавата ги дотира тези пари. С всеки излишък през тези две години, плащахме допълнително на тези с най-ниските пенсии. Ако не бяхме платили на БСП милионите за Белене – тогава щеше да е друго! Ама трябваше да оправим и големия шлем, да разплатим и американските централи“, обясни позицията си за пенсиите Борисов.

Един от най-големите упреци към мен и към партията бе, че сме много толерантни, отбеляза Борисов.

„Досега бяхме много толерантни – това ни е грешка. Подкрепихме избора на Мая Манолова за омбудмсна, Румен Овчаров още е на държавна работа в „Лукойл“. А те ни показаха точно обратното“, каза Борисов.

„Вижте какво става около нас – кредитният рейтинг на Гърция и Турция е „боклук“. А ние на фона на другите се стараем да изплуваме. Аз разбирам болката на пенсионерите, но няма да ви излъжа – няма как да го направя това. Само ръст на икономиката – нови закони и производство, работна ръка, може да променят нещо“, обясни Борисов.

„Бях убеден и съм убеден, че 2017 г. щяхме да стигнем 6 млрд. повече приходи и да ви дадем от тях. Щяхме да покажем, че не сме като тия дето се бият непрекъснато, че ще успеем като нация да се сплотим от всичките си по-големи съседи и затова проявявахме тази толерантност“, допълни Борисов.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук