Болата се отърва от бетона. Засега!

0
1303

С трактори хората от село Българево си върнаха плажа Болата. Както BNews вече писа по севрното ни Черноморие се готви пореден номер, с който едно от емблематичните му места да се залее с бетон и да се превърне в поредната туристическа клоака.

Според източника ни собственик на терена е Валентин Николов по прякор Цуци, който е координатор на ГЕРБ за Каварна. Той бе преградил с тетраподи пътя и не допускал хората до брега и плажа.

През последните два дни на плажа имаше работници, които слагаха заграждения, разказва кметът на селото Георги Георгиев. Оказа се, че загражденията са поръчани от Министерство на околната среда и водите и целят да спрат достъпа на коли до плажа.

От министерството обаче не са помислили, че с тези ограждения се слага край на плажуването на Болата, тъй като освен с автомобил, няма друг начин да се стигне до него. Освен това рибарите, за които това е основна прехрана, не можели да пуснат лодките си в морето.

Това разгневи местните хора от близкото село Българево и те решили да освободят плажа от бетонните блокове сами.

През изминалата нощ хората от селото са взели трактори и са разчистили плажа, като са си отворили пътя към него.

Сега местната управа чака среща с представители на министерството, за да им се обясни каква е точната причина да се огражда плажа Болата и ясно да им заяви, че това няма да бъде допуснато.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук