БОМБА В ДЕЙЛИ ПРЕС! Арестуваната Иванчева назначава куку говорителя си за кмет на „Младост” – продължава да командва в общината по телефона от ареста

0
18167

Шокиращите разкрития около арестуваната с подкуп от 56 хил. евро кметица на столичния район „Младост” Десислава Иванчева не спират да валят. Скандалната общинарка продължава да дерибейства и да командори, въпреки че от близо месец е арестувана и се намира в столичното следствие, научи ексклузивно Информационна агенция „Дейли Прес“.

Иванчева по неясни причини се ползвала с привилегиите на ВИП арестант и разполагала в килията си с мобилен телефон, чрез когото раздавала нареждания на служители в общината. На практика тя не е спирала да ръководи случващото се там, въпреки че официално е арестувана.

Още по-скандалното е, че кметицата планирала да назначи свой човек на мястото си, който да я замества в ролята на изпълняващ длъжността – дясната си ръка и пиар Петър Кърджилов, който се прочу като пълно куку покрай ареста на Иванчева.

Пресаташето на общината подскачаше по улиците и обикаляше тв студиата, дерейки се в отчаяни опити да я защитава и да обяснява, че била чиста като сълза, въпреки напълно неоспоримите и солидни доказателства на разследващите срещу нея.

Кърджилов за капак бил и далечен роднина на скандалната кметица и представлявал просто пионка в ръцете й. Затова опитната в аферите Иванчева е измислила хитра схема как да го постави на поста и.д. кмет на район „Младост”, пише още Информационна агенция ПИК.

От ареста тя изпратила уведомление до Столична община, че прекратява отпуската си и ще управлява като кметица от килията си. Само така можела да назначи Кърджилов първо за зам.-кмет на мястото на също арестуваната Бояна Петрова, а след това да го сложи и на кметския пост, сочи оперативна информация, която достигна до ПИК.

Схемата се налагала, тъй като а нейния стол може да седне само човек, който преди това е бил зам.-кмет. Изпълнението й пък трябвало да стане възможно най-бързо, защото иначе имало опасност и двамата да пострадат. Иванчева имала още куп обещания, поети към инвеститори и бизнесмени за различни проекти в общината, които в момента нямало как да изпълни. Целта била работата да свърши довереникът й Кърджилов, защото ако сделките се провалели щяла да има далеч по-сериозни проблеми от тези с правосъдието.

Всички тези афери Иванчева подготвяла и извършвала през незаконно притежавания от нея мобилен телефон в килията й. Не е ясно защо Министерство на правосъдието не изпълнява задълженията си да следи за спазване на реда в килиите в следствието, но е сигурно, че при една внезапна проверка ще лъсне, че кметицата разполага с технологични екстри за комуникация, въпреки, че е арестант.

Не по-малко скандално в случая е, че Столична община и кметът на София Йорданка Фандъкова нямали абсолютно никакви механизми да спрат аферите на Десислава Иванчева. Тъй като нейната длъжност е изборна, тя само уведомява какво извършва, но не може да подлежи на санкции и контрол.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС! 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук