Бомба! Лицето, което преговаря от името на Гинка – разследван за 3 убийства!?

0
2072

Още по- брутално-мафиотска и скандална се оказа сделката между ЧЕЗ и „Инерком“ на Гинка Върбакова: Лицето, което води преговорите от страна на пазарджишката фирма – е разследвано за 3 убийства!!! Въпросният се казва Никола Молчан и на практика представлява и България, тъй като Гинка Върбакова води преговорите с чешката компания и от името на държавата ни.

Лицето Никола Молчан притежава две самоличности – води се и чешки, и български гражданин, като съответно има и две различни ЕГН-та в двете държави, съобщава club Z.

През 2008 г. Никола Молчан е арестуван като основен заподозрян за убийството на бизнес партньора си в България – Либомир Мировски, също чешки гражданин. (Подробности за случая можете да прочетете ТУК) След 4 месеца в ареста обаче, Софийският апелативен съд го освобождава , защото нямало достатъчно доказателства за вината му. А Молчан обвинява българската полиция, че го е малтретирала в ареста и прилага снимкови доказателства! Вижте снимката долу:

Никола Молчан обвини МВР във физически и психически тормоз . Полицаи го малтретирали с дел да направи самопризнания докато е бил в ареста.

Новината предизвиква скандал и в Чехия, където Никола Молчан е бил разследван за още 2 убийства – едното през 1998 г., а другото – през 2001 г.

Както казахме в началото, скандалният бизнесмен има и български документи за самоличност, в които е с друго ЕГН и е записан като Никола Владимиров Молчаненски.

Все повече въпросителни изникват около сенчестия бизнес на Гинка Върбакова. А най- странното е, че нито една институция не проявява интерес към дейността на фирмата й, нито към произхода на парите, с които осъществява сделките си. На всички българи им стана ясно, че пазарджиклийката има протекции от най- високото ниво в държавата – Министерски съвет.

Договорът за наем между Инерком и патриарх Неофит

Вчера стана ясно, че благодарение на същите тези държавни протекции, Гинка Върбакова е успяла да сключи договор с българския патриарх Неофит, чрез който наема двете сгради на Софийската митрополия на площад „Света Неделя“, срещу възскромен наем от 15 000 лева на месец. Сделката няма как да се е осъществила без знанието на Агенция по вероизповеданията, чийто началник се явява… Министерски съвет, т.е.- премиера Бойко Борисов.

Според скандалния договор с църквата, Гинка може да отдава под рента апетитните имоти с обща площ от 2744 км.м. , а сред нейните наематели е известният италиански бранд „Дискуеърд“. В същото време, договорът между Върбакова и патриарх Неофит е на практика безсрочен и се подновява автоматично. Т.е., Гинчето вече е истинския собственик и по документи на двете сгради на църквата.

Патриарх Неофит, след като първоначално отрече, че знае за договора, после призна и разкри, че не е искал да го подписва. Договорът обаче е в сила от края на 2016 г. И в него като наемодател е записан Патриарх Неофит с гражданско му име – Симеон Николов Димитров. А подписът е на неговия представител в сделката – врачанския митрополит Григорий. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук