Бонус за шофьорите! Ето с каква скорост трябва да шофирате, за да не Ви уловят камерите на КАТ!

0
2993
Стана ясно, че е сложно да бъдат обработени големия брой снимки от камерите, за да бъдат изпратени електронните фишове. Поради тази причина камерите, които наблюдават за превишена скорост по междуградските пътища, дават бонус 20 км/ч. , информират от trafficnews.bg.
В случай, че ограничението е 140 км/ч, те ще снимат колата чак след 160 км/ч. Това споделиха от отдел „Пътна полиция” при ГД „Национална полиция”. По най- оживените шосета у нас има 25 стационарни камери с радари, които следят спазването на ограниченията за скорост. До преди няколко седмици те правеха снимка на  всеки шофьор, вдигнал повече от 10 км/ч. над определената норма. От КАТ споделят, че са ги препрограмирали, защото им е много трудно да обърнат внимание на всички снимки и електронните фишове да бъдат разпратени.
Tрябва да се знае, че в районите на Шумен и Велико Търново няма такъв бонус за шофьорите и камерите са настроени да улавят всяко едно нарушение. Съдът в тези райони държи да е така. Много често в населените места мобилните камери  засичат коли, които пътуват с 13 км/ч. над допустимото. Ежеседмично радарите на Пътна полиция засичат 7000 и 8000 коли с превишена скорост.
© trafficnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук