Борислав Гуцанов и Коцето Копейкин – двете нови стари звезди на търговско-политическия фронт

0
46
Струва ли си България да се остави в ръцете на политически търговци като тези?

Още преди да започне официално предизборната кампания в България, стават доста актуални поне две варненски политически фигури: Костадин Костадинов – лидер на „Възраждане“ и кандидат за президент, и Борислав Гуцанов – шеф на БСП-Варна, който напоследък все по-активно се изказва по различни теми.

Нека обаче припомним, които са новите звезди в предизборната кампания.

Борислав Гуцанов, който незнайно как все още е шеф на БСП-Варна, се е вживял в ролята на последна инстанция и дава акъл как трябва да се управлява, отправяйки критики към местната администрация. Във Варна обаче никой не е забравил славното минало и тесните му връзки по бизнес дела с боса на ъндърграунда Даниел Славов – Дидо Дънката. В биографията на Гуцанов има обвинение за присвояване на 9 млн. лв. чрез отпускане на необезпечени кредити, както и арест в акцията „Медузите“ с обвинение в икономически престъпления, касаещи бюджета на Варна и общинската фирма „Градски транспорт“.

ул. Арх. Стефан Венедикт Попов, 967 - Варна

Гуцанов не се свени да демонстрира пред бедните си избиратели своя луксозен живот. Той парадира с яхта, притежава и луксозна къща, където бе извършен арестът му по т.нар. дело “Медузи”, снове из района с мощен и скъп Range Rover Autobiography.

Докато залъгва избиратели те си, си урежда с парите на данъкоплатците светофар и кръгово за 800 хиляди лева след местността „Почивка” в посока „Златни пясъци“. Всичко това е за негово удобство, за да стига по-лесно до баровския си имот – нищо, че забавя движението в района.

Въпреки, че е шеф на БСП-Варна, Борислав Гуцанов си върти бизнес сделки с хора от гербаджийските среди, в близки отношения е и с кмета Иван Портних.  Именно благодарение на връзките с ГЕРБ, Гуцанов се е сдобил и с имот в чужбина. Отделно, че е много вероятно да ползва и депутатския си апартамент в София, тъй като напоследък се чува, че е по-често в столицата, отколкото във Варна.

Другият варненски герой е Костадин Костадинов. За никого във Варна не е тайна, че Костадинов е купил именно с помощна на Гуцанов баровския си имот на Варненското езеро. Сделката става факт само месец след местните избори, на които напористият политик се кандидатира за кмет на Варна с подкрепата на Гуцанов.

Вижте палата на Костадин Костадинов (видео) - МИГNews – Новините без цензура

Големият печеливш от предизборната кампания обаче се оказа точно Костадин Костадинов, който след смяната на множество партии от целия политически спектър, явно намери подходяща формула за личен успех. Той влезе в кметската надпревара, представяйки се за „човек от народа”,  живял и израснал в панелка от крайния квартал, а излезе с чисто нова къща в скъпарска част на вилната зона „Лазур” край Варна.

Снимки на комплекса и интериора на къщите са публикувани на интернет страницата на агенция за недвижими имоти

Документи, публикувани на фейсбук страницата „Девня – древна и модерна”, които потвърждават сделката

Да припомним, че срещу Костадинов имаше проверка от КПКОНПИ за имота му, а прокуратурата пък го уличи в присвояване на партийната субсидия на партия „Възраждане“.

Сега отново същият този Костадинов говори от името на народа като негов спасител. Гуцанов също не изостава – и той агитира социалистите и обещава „светло бъдеще“.

Струва ли си България да се остави в ръцете на търговско-политически търгаши като Гуцанов и Костадинов?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук