Борислав Михайлов: Вотът показва, че сега нямаме алтернатива

0
5082
© LAP.bg

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов, който получи четвърти пореден мандат, заяви, че се надява победата му в конгреса да е победа за футбола. Той спечели категорично с 92% от гласовете на участвалите в изборите.

„Надявам се, че това е победа за футбола. Естествено, че ме удовлетворява. След като хората след три мандата ни гласуват доверие, това означава, че с моя екип сме си свършили работата досега. Трябва да работим още повече пак заради тези хора“, каза Михайлов на пресконференцията след продължилия близо 10 часа конгрес.

Президентът на БФС, който получи 463 от общо 504 гласа, заяви, че винаги е добре да има силна опозиция. „Но вотът сочи, че ние сега нямаме алтернатива. Ще се насочим към това, което трябва да се направи.“

По думите му Наско Сираков преди няколко дни му е казал, че няма желание да бъде част от изпълнителния комитет и затова не е бил предложен. От ръководния орган излиза и собственикът на „ЦСКА – София“ Гриша Ганчев, за когото Михайлов посочи, че от година и половина не е бил на никое заседание на изпълкома. Новите лица са четири, сред които Спас Русев и Валентин Михов.

На конгреса е гласуван проектобюджет на БФС от около 80 млн. лева за следващите четири години. Михайлов обясни, че повече от половината от средствата ще дойдат от ФИФА и УЕФА.

По повод критиките от страна на конкурентите му, президентът заяви, че всеки има право да обжалва. „Видяхте присъствието от българската държава, от ФИФА, от УЕФА. Ако има нещо незаконно, тези хора нямаше да са тук.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук