Борисов: Ако Радев е президент, няма как да работи с мен (обновена)

0
561

„Ако Румен Радев стане президент няма как да работи с мен, защото имаме достойнство“, каза днес премиерът Бойко Борисов по Нова телевизия. Той допълни, че при загуба на балотажа няма да се скрие.

„Управляваме, защото властта ни я даде народа. „За да управляваш трябва да имаш самочувствието, че си подкрепен от повечето хора“, каза Борисов, като за пореден път намекна, че при загуба в неделя ще подаде оставката на кабинета.

В отговор на въпрос, премиерът каза, че не е уморен и с огромна амбиция би работил, ако народът му даде доверие. Коментирайки снощния дебат, Борисов обяви, че Цачева е размазала Радев, като е била по-добра по всички теми.

Лидерът на ГЕРБ повтори, че до този резултат се е стигнало, заради негови грешки. „Грешките са ми в предизборната кампания, не в избора на президент. Партията очакваше други кандидати“, допълни той. Борисов отчете като грешка и че по негово настояване цялата предизборна кампания е изнесена само от Цачева и предизборния и щаб, без неговото и на министрите участие.

В отговор на въпрос, Борисов обяви, че при загуба на Цецка Цачева на президентските избори в неделя ще се върви направо към предсрочни парламентарни избори. Той не допуска вариант за преговори за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент.

Борисов обяви, че няма вариант депутатите от ГЕРБ да не приемат оставката му в парламента. Според премиера ДПС има огромен интерес от оттеглянето на правителството, защото това е единственият им шанс да влязат във властта.

„Вратата към ГЕРБ, за съжаление, отдавна е затворена за ДПС. Те знаят, че с нас няма да управляват и търсят своя излаз към властта, вероятно с БСП“, поясни Бойко Борисов.

Той обяви, че се проверява случай, изнесем в медиите, че депутатът Димитър Танев от ГЕРБ, е осигурявал гласове за партията срещу дърва. „Знам за случая, дал съм го да се проверява, сигурно ще се разделим с него. Ако е обещавал дърва, за 150-200 лева ще си отиде, а жалкото е, че аз ще се разделя с него, но за тези които ощетиха държавата с милиони нищо не казахме“, посочи премиерът.

Борисов не спести и директни атаки срещу подкрепения от БСП кандидат за президент. Той определи Румен Радев като военен пенсионер, който е прибрал не малко пари при пенсионирането си. По-късно в интервюто отбеляза, че Радев няма да е президент само на Русия, но и на САЩ.

„Този човек никога няма да се остави на един господар. Този човек е двуличен“, заяви премиерът.

Според Борисов Радев, като командващ ВВС, няма никаква заслуга, за това, че сега бойната авиация стъпва на краката си. „Казва, че се е борил и заради него станало, може би защото си отиде стана. Не се е борил, борихме се ние“, уточни премиерът. Той допълни, че в разговор с руския президент Владимир Путин му е казал, че България ще използва купени от Русия части за ремонта на своите самолети и хеликоптери и това вече е факт.

dnevnik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук