Борисов бил личен гарант за споразумението с Турция

0
5676

Премиерът Бойко Борисов ще настоява за начин за справяне с мигрантската криза в речта си пред Първия икономически форум в Пловдив.

Съжалявам, че колегите не се съгласиха на това, което предложих преди 3-4 години. Сега нямаше да сме в тази ситуация, каза той и обясни предложението си с пример. Когато стане наводнение, първо чакаме да спре водата и след това чистим, ремонтираме. Същото е с мигрантската вълна, каза Борисов.

Тя (мигрантската вълна) мина и отнесе цели държави, политически системи, политически партии, обясни ситуацията той преди минисрещата в Брюксел за справянето с мигрантската криза.

Според Борисов е наложително първо да се спре на 100% притока на мигранти към ЕС. „Говорим за икономически (мигранти – б.р.) – всички, различни от тези, които бягат от войната. Тези, които бягат от войната съхраняваме в центрове извън територия на съответната държава, за която си плащаме. Има и европейски държави, които участват във войните, не сме всички като България и Гърция миролюбиви“, каза Борисов.

След това по график – ако гръцкият бизнес иска работници – харесал си, поема грижата за тях, – остават, обясни възможностите да останат тук достигналите до Европа жители на други континенти.

Всички останали се връщат в своите държави да възстановят след войната – по име, с пръстови отпечатъци, с медицински прегледи. Държавите на предната линия – България, Гърция, Италия, Испания, където натискът от Африка е огромен… призна Борисов.

Според него, колкото и пари да струва на ЕС, може да се купят още кораби, ако трябва, да се назначат още граничари и полицаи, и да се прекрати достъпа (на мигранти до стария континент – б.р.).

Това ще успокои населението в Европа, ще е гарантирано за своите външни граници и тогава най-хуманно може да се говори какво ще се прави с този милион-два или ако някой ги е преброил колко са, вижда решението премиерът.

Като втора точка за решаване на проблема той определи, че споразумението с Турция трябва да важи. Австрия и Италия са против в този момент.

То трябва да обхване Гърция и България, каза Борисов и изтъкна своя принос за изпълнението на споразумението. „Личен гарант съм за това с президента Ердоган. Тези, които искат вот на недоверие да си спомнят бунтовете в Харманли, в Овча купел – каква беше тогава. С вродената ми скромност… ако не им напомняш…“, каза Борисов по адрес на опозицията, която в сряда внесе вот на недоверие към третия кабинет „Борисов“.

Кажете едно „Благодаря!„, прикани той опозицията. Относно репликата, че това правителство е вредно за страната ни той запита – с кое сме вредни, единствени в Европа сме отсекли мигрантската вълна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук