Борисов: Даваме 223 милиона за образованието

0
1333

„Направихме с финансовия министър разчетите и заради новия закон, можем да дадем 223 млн. допълнително за следващата година. Позволяваме си го, което е основна разлика от предишните правителства, защото сме събрали над 1 млрд. приходи“, заяви премиерът Борисов на брифинг в Министерски съвет.

„Няколкостотин милиона повече са изключително важни за реформите в сектора“, заяви Пламен Димитров от КНСБ.

Председателят на синдиката на българските учители Янка Такева пък обясни, че има отпуснати и договорени средства. „Колкото поискахме, толкова получихме, за което много благодаря“, заяви Такева.

Тя благодари на министерството, че са осигурени над 100 млн. лв. за учителите, а от първи януари ще бъдат увеличени и техните заплати. Има договорени 1 млн. лева за транспорта на учениците до 18 годишна възраст и най-вече за тези от социално слабите семейства. „1,5 млн. са отпуснати допълнително на децата, които живеят в чужбина и посещават неделните училища“, заяви още Такева.

С тези 11 милиона държавата подпомага детските градини и общините, с което дава възможност на общините да използват тези средства за други цели или за надграждане./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук