Борисов: Договорът с Турция за нелегалните бежанци ни осигури спокойствието

0
1194

Подписаният с Турция договор за връщане на всички, преминали нелегално границата, осигури на България спокойствие. Това каза пред журналисти днес в Малко Търново премиерът Бойко Борисов.

Той, заедно с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министъра на отбраната Николай Ненчев и народния представител Валери Симеонов, инспектираха оградното съоръжение на българско-турската граница.

Борисов заяви, че на последното заседание на Министерския съвет е решено да бъдат отпуснати още 6,200 млн. лв. за проектиране и строеж на съоръжението по границата. Защото спокойствието на българските граждани е най-важно, обясни министър-председателят. Той посочи, че натискът по границата ни с Турция е минимален и е осигурено спокойствие на страната ни, което се дължи на общите усилия на мнозинството.

„Не мога да не благодаря на президента Ердоган и на турската държава, че полагат усилия да нямаме натиск върху тази ограда и че само с нас подписаха споразумение за реадмисия“, каза още Борисов.

Министър-председателят благодари на британския премиер Дейвид Камерън за доставените 40 високопроходими джипа, предоставени безвъзмездно от Кралство Великобритания.

„С над три милиарда лева повече приходи, събрани в бюджета, ние непрекъснато купуваме нова техника“, отбеляза Борисов и изтъкна, че България пази границите на Европейския съюз по шенгенски начин, което има широк отзвук в Европа.

„По план трябва да бъдат построени още около 10-11 км оградно съоръжение – каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. – Те са в процес на изграждане и след около два месеца ще имаме общо 136-километрово възпрепятстващо съоръжение“, посочи Бъчварова./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук